PERSEMBAHAN TARIAN KANAK KANAK SEMASA MAJLIS PERKAHWINAN DI SDCC PADA 9 OGOS 2015


Pada 9 Ogos yang lalu, kumpulan Tarian kanak kanak Anjung Tradisi telah dijemput untuk membuat 5 persembahan tarian di Majlis Perkahwinan Haqif dan Azlin yang berlangsung di Sime Darby Convention Center. Saya telah dihubungi oleh keluarga pengantin dalam waktu yang agak singkat iaitu seminggu sebelum tarikh majlis. Keluarga ini bernasib baik kerana pada tarikh yang dinyatakan kumpulan tarian kanak-kanak kami masih belum menerima pengesahan dari beberapa jemputan yang pernah dinyatakan kepada kami. Selepas keluarga ini membayar deposit saya terus membatalkan tempahan dari penganjur acara yang lain.

Kami telah diminta untuk mengadakan 5 tarian iaitu pembukaan, Joget pahang, Zapin, Hindi dan Moden. Di samping itu juga anak anak ini telah diminta untuk mengiringi pengantin ke Pelamin. Semua anak anak ini sangat gembira degan layanan yang telah diberikan. Kak siti yang menjaga anak anak juga telah menjaga dengan baik sekali.

Kali ini Fatin juga yang menguruskan persembahan ini. Terima Kasih fatin. Berikut beberapa gambar yang telah diambil oleh fatin.
Antara video yang sempat dirakamkan.Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Bahizal Abu Bakar

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Persembahan Tarian dan Ghazal Lagu Hari Raya bersempena majlis hari raya MIDF bertempat di Menara Kuala Lumpur pada 17 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kumpulan kami un...