LIVE BAND DI HARI RAYA OPEN HOUSE MJ ALLY PHARMA SDN BHD PADA 15 OGOS 2015 DI CORUS HOTEL KL


Tugasan kali ini saya peroleh dalam jangka masa yang amat singkat iaitu 3 hari sahaja. Pengurus syarikat ini iaitu en Nizam yg juga anak kepada tuan punya syarikat ini menghubungi saya pada 12 Ogos dan terus membayar deposit pada 13 Ogos untuk mengesahkan penglibatan kami. Saya pula masih menunggu pengesahan daripada beberapa syarikat lain tetapi apabila En Nizam membayar deposit saya terus menumpukan perhatian kepada tugasan ini. Pengarah Muzik saya iaitu Zamzahardi memang sangat suka membuat persembahan live band.

Bila saya beritahu tentang tugasan kali ini, sepantas kilat dia menyiapkan susunan lagu dan menetapkan tarikh latihan. Katanya kali ini saya perlu menyanyi sekali. hehehe saya pun memang dah agak lama tak menyanyi jadi saya setuju sahaja. En Nizam juga memaklumkan bahawa persembahan hari raya ini juga akan melibatkan tarian. Seperti biasa 8 penari dengan 3 tarian.

Kami juga diminta oleh en Nizam untuk menyediakan sound system untuk keseluruhan acara. Seperti biasa saya dan rakan saya sudah bersedia dengan semua peralatan untuk apa juga keadaan persembahan.

Berikut merupakan beberapa gambar yang diambil oleh pembantu saya Ain semasa acara berlangsung di Corus Hotel KL.
Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Syaratul Ain

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Persembahan Ghazal semasa majlis hari raya Koperasi Tentera pada 19 Mei 2022 bertempat di Grand Hyatt Kuala Lumpur

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kumpulan kami un...