PERSEMBAHAN GHAZAL SEMASA MAJLIS PERKAHWINAN FAREHAN DAN YANN SERTA SAIYIDAH DAN HAZREEN PADA 8 OGOS 2015 BERTEMPAT DI ONE CITY HOTEL USJ SUBANG.


Persembahan ghazal ini berlangsung semasa majlis perkahwinan Farehan dan Yann serta Saiyidah dan Hazreen pada 8 ogos 2015 bertempat di One City Hotel USJ Subang. Seingat saya sejak bulan Mac lagi Saiyidah (Pengantin) menghubungi saya bagi mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kumpulan Ghazal Anjung Tradisi. kami juga diminta untuk menyediakan PA sistem bagi acara yang akan berlangsung. 

Selepas itu selang berapa minggu puan Saiyidah terus membayar deposit mengesahkan penglibatan kami dalam acara ini. Untuk pertama kalinya juga kami telah dibayar penuh 2 minggu sebelum acara berlangsung. Untuk pertama kalinya juga kami membuat persembahan untuk 2 pasang pengantin sekaligus. Terima Kasih puan kerana mempercayai kami. Serta kami ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada puan yang melangsungkan acara pada malam ini.

Sepatutnya persembahan ini diuruskan oleh Ain pembantu saya. Namun pada pagi tadi beliau menerima berita sedih yang bapa dan ibunya kemalangan di Miri serawak dan beliau terus membeli tiket penerbangan di sana. Semoga Allah melindungi keluarga Ain dan diharapkan Ain tabah menghadapi dugaan. Diharapkan segalanya selamat sahaja.

Oleh kerana Ain tiada saya berseorangan sahajalah menguruskan acara ini. Namun segalanya berjalan lancar alhamdulillah. Tuan rumah amat berpuashati dengan persembahan kami.

Berikut merupakan gambar yang diambil semasa acar berlangsung tadi.

Gambar team sound system saya sedang menjalankan tugas mereka.


Berikut pula beberapa video yang sempat saya ambil semasa acara berlangsung...Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Bahizal Abu Bakar

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Persembahan Live Band Jazz Instrumental bersempena majlis pertunangan di Dobletree Hilton KL pada 8 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ...