PERSEMBAHAN LIVE BAND GHAZAL di 3rd ASEAN CIO FORUM 2014

Pada 18 Ogos 2014 yang lalu, bertempat di Hotel Sama-Sama KLIA  kumpulan Ghazal Anjung Tradisi telah dijemput untuk menyerikan majlis makan malam delegasi dari negara Asean yang terlibat dalam 3rd ASEAN CIO FORUM 2014 yang dianjurkan oleh MAMPU.

Bergambar bersama kakitangan Mampu

Saya dihubungi oleh Mrs Suan dan Puan Amelia dari MAMPU bagi persembahan ini. Yang mana sejak awal lagi sememangnya Mrs Suan dan Puan Amelia amat teliti menguruskan acara penting ini. Terutamanya kerana yang hadir pada makan malam ini adalah individu penting dalam telekomunikasi di ASEAN.

Pada mulanya pihak hotel memaklumkan bahawa bahagian teknikal hotel tidak mempunyai sistem teknikal yang khusus untuk kumpulan muzik.Hanya mempunyai alatan yang sesuai untuk ucapan. Selepas saya berbincang dengan kakitangan yang berkenaan. Masalah tersebut selesai setelah saya mengetahui bahawa sistem ringkas yang mereka ada dengan jumlah mikrofon mereka sedia ada sudah memadai untuk persembahan muzik kami. Kepada yang tidak biasa dengan persembahan muzik mungkin tidak memahami bahawa sistem teknikal audio sangat penting dan sangat diperlukan dalam mana-mana persembahan muzik. Walaupun di tempat yang kecil. Mungkin ada yang sangka bahawa sistem teknikal audio ini untuk menguatkan bunyi sahaja. Sebenarnya tidak. Sistem bunyi ini diperlukan untuk menyedapkan bunyi atau menyeimbangkan bunyi berbagai alat muzik. Pada waktu yang sama sekiranya diperlukan boleh menguatkan bunyi juga. Jika persembahan dilakukan dikawasan kecil. Juru Audio yang mengawal "mixer" perlu menurunkan master volume ke tahap yang bersesuaian. Pemuzik  akan bermain muzik seperti biasa.

Setibanya kami di hotel saya terus menghubungi Puan Amelia untuk urusan lanjut. Yang mana bolehlah saya katakan kakitangan MAMPU sangat profesional dan cekap menguruskan masa. Setiap acara yang bakal berlangsung telah dijelaskan secara terperinci. Kemudian setelah semua pemuzik tiba. Kami terus membuat persediaan di atas pentas bagi sesi "Sound Check". Kumpulan kami memang menitik beratkan sesi "sound check" pada setiap persembahan yang kami lakukan supaya penonton yang mendengar muzik kami dapat menikmati muzik yang berkualiti tinggi. Banyak kali juga sebelum ini kami melihat kumpulan lain yang tidak mengambil berat akan hal ini berakhir dengan persembahan yang tidak baik. Walaupun kami sebagai pemuzik memang tahu kumpulan tersebut adalah antara yang terbaik tetapi oleh kerana sistem teknikal yang digunakan tidak mencukupi,  persembahan mereka menjadi cacat dan tidak menarik. Melalui pengalaman ini kami sangat pentingkan adanya sistem teknikal dan sesi sound check.

Bantu pemuzik buat "sound check"

Setelah sesi persediaan selesai yang mana semasa kami bermain 2-3 lagu untuk sesi sound check. Agak ramai juga kakitangan dan ketua dari MAMPU yang datang melihat persembahan kami. Boleh saya lihat yang mereka agak teruja dengan persembahan Ghazal kami. Ada juga yang mengakui belum pernah mendengar  secara langsung persembahan muzik Ghazal.



Kali ini giliran abang Norehan Saif yang menyanyikan lagu Ghazal bersama kami. Ada seorang lagi iaitu roger, tetapi kali ini beliau tak dapat bersama.Namun kedua-duanya memang sama hebat. Selesai sesi sound check Puan Amelia menjemput kami bersama-sama menikmati hidangan Hi Tea bersama kakitangan MAMPU. Terima kasih banyak banyak kerana sudi menjemput kami makan bersama. Saya juga dimaklumkan oleh puan Amelia bahawa makan malam juga disediakan di Coffee House Hotel sama-sama. dah lupa pula nama coffee House ni.



Bila tiba masanya, kami pun makan di tempat disediakan. memang sedap buffet di sini. Saya, pemuzik dan pembantu saya iaitu Nursyuhada bagai tak mahu berhenti makan disini. memang sedap. Terima Kasih pihak MAMPU kerana bermurah hati bawa makan disini ya. Jasa puan Amelia dan Puan suan tak akan kami lupa.


Bila tiba masanya kami pun terus mempersembahkan lagu-lagu tradisional seperti yang diminta oleh pihak MAMPU. Oleh kerana delegasi adalah dari negara ASEAN. Kami telah merancang untuk mempersembahkan juga lagu-lagu dari negara ASEAN. Dalam salah satu persembahan. Kami memainkan lagu Thailand dan wakil dari negara Thailand di meja VIP bangun dan turut menari bersama. Nampaknya taktik kami menjadi untuk hiburkan mereka.

Sepanjang persembahan berlangsung. Saya boleh lihat yang kakitangan MAMPU amat gembira dan berpuas hati dengan persembahan muzik Live Band ghazal yang kami lakukan. Bukan sahaja lagu-lagu tradisional Malaysia yang kami boleh mainkan tetapi lagu-lagu antarabangsa, english juga boleh kami mainkan dalam bentuk muzik Ghazal.


Selesai persembahan memang benar semuanya berpuas hati dengan persembahan Live Band Ghazal kami dari jam 8.00 malam hingga ke 10.30 malam. Setelah bayaran penuh dilakukan. Kami pun berkemas dan pulangke rumah masing-masing. Terima Kasih sekali lagu Puan Amelia dan Mrs Suan kerana menjemput kami. Budi baik puan berdua sangat kami hargai.

Berikut adalah antara rakaman video persembahan kami semasa acara berlangsung,





Sila KLIK SINI Untuk melihat penerangan ringkas Pakej Persembahan Live Band dan Kebudayaan yang kami tawarkan.

Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Syaratul Ain

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi
Youtube : www.youtube.com/user/AnnjungTradisi

PENGALAMAN BERHARGA

Dalam kesibukan saya ke sana sini bertemu dengan bakal pelanggan. Tak kurang juga pengalaman yang kurang menyenangkan. Hari ini salah satunya. Seorang pegawai kepada salah satu organisasi terpenting negara memanggil saya 2 hari lepas untuk "menyelamatkan"  beliau yang diarahkan untuk mencari satu kumpulan seni bagi satu persembahan dalam acara mereka.

Setelah menghantar sebutharga yang diminta serta tawar menawar, saya bersetuju dengan harga yang jauh kurang daripada harga yang biasa saya tetapkan. Tidak mengapalah saya fikir asalkan layanannya baik dan menghormati kami itu pun sudah cukup. Pegawai ini juga bertanya sama ada kami boleh menyanyikan lagu berbagai bahasa dalam bentuk Ghazal. Tiada masalah bagi kami. Beliau juga maklumkan tak sempat memberikan deposit katanya kerana masa terlalu suntuk. Tidak mengapa kami faham.

Masalah timbul apabila beliau membaca di dalam emel yang saya hantar bahawa saya hanya akan menghantar kumpulan muzik ghazal dan tidak menyediakan alatan teknikal audio. Beberapa perbincangan berlangsung yang mana akhirnya beliau mengakui bahawa mereka tiada bajet untuk membayar sistem audio tambahan dan bahagian teknikal mereka tidak mempunyai alatan yang cukup untuk satu persembahan muzik. Hanya ada sistem yang sesuai untuk ucapan. Pada mulanya saya cuba juga berfikir mencari jalan untuk membantu dengan menggunakan apa yang ada. Yang mana bahagian teknikal organisasi besar ini hanya mampu sediakan 2 mikrofon sahaja. Tetapi setelah berbincang dengan rakan pemuzik yang lain. Nampaknya kami masih tetap memerlukan satu sistem audio sekurang-kurangnya 4 mikrofon tak kira apa jenis, mixer, speaker dan alatan tambahan lain. Dengan tujuan supaya bunyi yang terhasil dari persembahan kami terjaga dengan baik dan bukanlah hanya seperti patung yang sedang berlakon bermain muzik sedangkan bunyinya carca marba. Tak tahu apa yang sedang berlaku. Apa gunanya kami di panggil jika hanya bertujuan untuk dijadikan bahan pameran. Memang tak pernah berlaku pun kami membuat persembahan tanpa menggunakan sistem audio. Walaupun jenis yang paling murah.

Saya boleh lihat yang pegawai ini cuba juga menyelesaikan masalah. Terutamanya apabila berbincang dengan kakitangan bahagian teknikalnya. Yang mana akhirnya saya diminta datang ke lokasi persembahan untuk melihat sendiri kawasan persembahan yang mana jika mengikut pegawai teknikal yang saya hubungi itu. Tempat tersebut tidak memerlukan sistem audio. Walhal jika mengikut logiknya, sedangkan bunyi percakapan seorang individu mereka guna mikrofon!!... inikan bunyi alatan muzik yang banyak.. bagaimana boleh didengar.

Setelah sampai ke tempat yang dijanjikan. Pegawai tersebut dan kakitangan teknikalnya tetap sedaya upaya mencari jalan memaksa saya datang membuat persembahan di sana tanpa menggunakan apa-apa alatan teknikal audio. Saya cuba juga memberi cadangan supaya menyewa 2 lagi mikrofon dari luar sebagai tambahan kepada 2 mikrofon yang boleh mereka sediakan. Sama ada saya cari mikrofon dan masukkan dalam sebutharga yang baru atau saya berikan no telefon beberapa pembekal sistem audio murah untuk mereka hubungi sendiri. Mula-mulanya alternatif ni seakan telah dipersetujui.

Tiba-tiba datang pula seorang lagi yang dikatakan "pakar" teknikal. Dengan kasarnya MEMAKSA saya menerima sahaja idea mereka (dengan cara arahan yang wajib saya patuhi). Saya cuba juga jelaskan bahawa memang kumpulan saya tak pernah buat persembahan tanpa sistem teknikal audio. Walau ditempat yang kecil sekali pun. Bagaimanapun cara kakitangan ini (mungkin bos teknikal) lebih kasar dan biadap. Kali ini saya rasa sudah tiba masanya saya kena jelaskan bahawa saya bukan bekerja di bawah kuasa mereka dan ada hak untuk tidak bersetuju dengan syarat mereka. Saya terus batalkan sahaja perbincangan tersebut dan terus beredar.

Bila saya lihat keadaan tersebut, beberapa perkara bermain di fikiran saya. Pertama mungkin pekerja di organisasi ini rasa diri terlalu angkuh dengan tempat mereka bekerja. Yang mana sesiapa sahaja adalah di bawah telunjuk mereka. Perlu mematuhi arahan mereka. Hingga terlupa bahawa dunia bukan berada di kawasan organisasi mereka sahaja. Dunia lebih luas. Kedua ada kemungkinan organisasi ini mungkin bermasalah. Laksana acara di saat akhir dan pekerja di bawahnya sentiasa dalam keadaan yang kelam kabut. Kemungkinan yang ketiga pula pegawai yang menguruskan acara ini kurang pengalaman. Terutama apabila mencari jalan penyelesaian terhadap masalah yang timbul.

Sebenarnya masalah ini kecil sahaja. Dengan sedikit tambahan bajet untuk menyewa mikrofon yang ada kemungkinan tak sampai pun RM 100. Persembahan dapat berlangsung seperti yang dinginkan oleh Gabenor institusi ini. Saya dah cuba bertolak ansur sebaik mungkin. Namun tidak juga berjaya mencapai kata putus. Tidak ada masalah. Kami akan tetap teruskan perjuangan kami memartabatkan kesenian tradisional walau pun ada yang memandang rendah kepada kami. Kepada yang sentiasa memberi sokongan. Terima Kasih.


PRA TONTON PERSEMBAHAN MUZIK DAN TARIAN UNTUK PERKAHWINAN FARAH DAN AMMAR

Semasa bulan ramadan yang lalu kumpulan kami mengadakan sesi pratonton secara eksklusif sebahagian lagu dan tarian yang akan dipersembahkan kepada keluarga pengantin iaitu Farah dan Ammar. Memang dah lama nak upload, tetapi hanya hari ini sahaja yang berkesempatan. bagaimana pun nak ucapkan terima kasih sekali lagi kepada Pak Bakar (ayah/pengurus Jamilah) yang sudi tolong rakam dan editkan...

Perancangan majlis perkahwinan ini diuruskan sendiri oleh pengantin perempuan iaitu Cik Farah. Dalam beberapa sesi mesyuarat bersama keluarga beliau sebelum ini memang keluarga Cik Farah ni amat tinggi budi pekertinya dan saya berasa sangat seronok bekerja bersama mereka. Majlis ini juga dirancang dengan begitu teliti yang mana ayah cik Farah iaitu En Burhannudin menjadi penasihat kepada Farah. Sebagai bakal pengantin baru dan pengurus projek yang cemerlang... Tahniah Cik Farah ya ...saya perlu sebut kali ni...

Konsep muzik yang kami gunakan untuk perkahwinan Farah adalah muzik unplugged dan Ghazal. Tetapi menggunakan pemuzik yang sama. Kerana pemuzik kami boleh bermain dalam 2-3 alatan muzik tradisional dan moden. Untuk pengetahuan beberapa pemuzik ini pernah memenangi beberpa pingat emas di World Championship of Performing Arts di Hollywwod Los Angeles US pada 2008 yang lalu  waktu tu saya pun ada ikut mengiringi mereka bersama penyanyi Noryn Aziz dan Iqwal.

Dalam rakaman ini saya dan Jamilah menyanyi bersama.. walaupun nama ayah kami sama.. tapi kami bukan adik beradik.. hehehe (Jamilah Abu Bakar dan Bahizal Abu Bakar)

Ini videonya..




Sila KLIK SINI Untuk melihat penerangan ringkas Pakej Persembahan Live Band dan Kebudayaan yang kami tawarkan.

Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Bahizal Abu Bakar

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi


event organizer,event photography,event planner checklist,event photo,event photographer,event planner Malaysia,event photo booth,event photography packages,event props,event photographer Malaysia,event quotes for groom,event quotes pinterest,event quotes for bride and groom,event quotes for sister,event quotes in islam,event video,event vows sample,event venue,event videographer,event videography,v event band,v event rings,v event dress,event wishes,event wishes for friend,event wishes quotes,event website,event wishes card, event wishes in Chinese,event wordsevent wishes wordsevent wishes messagesevent 2015,event 2014,event 2015 trend,event 2016,event 2 hand,event 2015 dresses,event 2015 colors,event 2015 ideas,event 21,event 2017,event video malaysia 2014,event dress english version,event dress piano.

Majlis kahwin, majlis kahwin di dewan dan rumah, majlis kahwin menari hindustan, majlis kahwin sporting, majlis kahwin artis, majlis kahwin simple, menyanyi di majlis kahwin, karaoke majlis kahwin, majlis kahwin menari hindustan, majlis kahwin sporting, majlis kahwin menarik, majlis kahwin artis, majlis kahwin simple, majlis kahwin artis, majlis kahwin menarik, majlis kahwin menari hindustan, majlis kahwin menari, majlis kahwin melayu, majlis kahwin sporting, majlis kahwin cara islam, majlis kahwin di hotel,majlis kahwin malam,majlis kahwin sederhana,majlis kahwin tema garden,majlis kahwin 2015,majlis kahwin cara islam,majlis kahwin di hotel.

Perkahwinan tradisional,perkahwinan tema bollywood,perkahwinan tentera laut,perkahwinan yang sweet,perkahwinan yang diredhai,perkahwinan 2015,perkahwinan 2014,video perkahwinan 2014,majlis perkahwinan 2014,video majlis perkahwinan 2014,tema perkahwinan 2014,majlis perkahwinan 2015,cenderahati perkahwinan 2013,cenderahati perkahwinan 2014,gubahan hantaran perkahwinan 2015,perkahwinan,perkahwinan artis,perkahwinan dalam islam,perkahwinan artis,perkahwinan dalam islam,perkahwinan artis,perkahwinan artis 2013,perkahwinan blog,perkahwinan campur,perkahwinan cara islam,perkahwinan campur cina Melayu,perkahwinan dalam islam,perkahwinan diraja Pahang,perkahwinan diraja tmj,perkahwinan dan islam,perkahwinan dalam islam persediaan,perkahwinan di dewan Kuala Lumpur,perkahwinan islam,perkahwinan Melayu,perkahwinan menurut islam,perkahwinan melayu Melaka,perkahwinan orang Melayu,perkahwinan tentera,perkahwinan tema hijau dan ungu,perkahwinan tradisional Melayu,perkahwinan 2012.
Majlis kahwin malam,majlis kahwin sederhana,majlis kahwin tema garden,majlis kahwin di masjid,majlis kahwin 2015,majlis kahwin artis,majlis kahwin bajet,majlis kahwin budget,majlis kahwin bajet rendah,majlis kahwin brunei,majlis kahwin blog,majlis kahwin cara islam,majlis kahwin checklist,majlis kahwin cantik,majlis kahwin di hotel,majlis kahwin di masjid,majlis kahwin di dewan atau rumah,majlis kahwin dalam islam,majlis kahwin di masjid wilayah,majlis kahwin di dewan,majlis kahwin di tasik titiwangsa,majlis kahwin di restoran,majlis kahwin di taman tasik titiwangsa,lagu di majlis kahwin,karaoke di majlis kahwin,doa di majlis kahwin,aiskrim di majlis kahwin,persembahan di majlis kahwin,gambar kahwin gadis melayu aida,majlis kahwin tema garden,goodies majlis kahwin,gambar majlis kahwin,majlis kahwin jimat,majlis kahwin Johor,majlis kenduri kahwin,gambar kahwin kartun,pakaian ke majlis kahwin,baju ke majlis kahwin,fesyen baju ke majlis kahwin,gaya ke majlis kahwin,pantun jemput ke majlis kahwin,dress ke majlis kahwin.

Tudung ke majlis kahwin,mekap ke majlis kahwin,jemputan ke majlis kahwin,ayat jemputan ke majlis kahwin,majlis kahwin malam,majlis kahwin murah,majlis kahwin mengikut islam.
Majlis kahwin menurut islam,majlis kahwin Melayu,gambar kahwin outdoor,gambar kawin orang Melayu,gambar kahwin orang kaya,majlis kahwin paling simple,majlis kahwin paling sempoi,majlis kahwin paling ringkas,majlis perkahwinan paling mewah,majlis perkahwinan paling simple,majlis khatam quran kahwin,qasidah majlis kahwin,majlis khatam al quran kahwin,majlis kahwin ringkas,majlis kahwin sederhana,majlis kahwin simple,majlis kahwin simple dan murah,majlis kahwin simple singapore,majlis kahwin tema garden,majlis kahwin tanpa bersanding,majlis kahwin tanpa sanding,majlis kahwin tanpa pelamin,majlis kahwin tema arab,t-shirt majlis kahwin,t shirt untuk majlis kahwin,majlis kahwin uai,gambar kahwin vida beauty,majlis kahwin waktu malam,majlis kahwin yang simple,majlis kahwin yang berkat,majlis kahwin yang jimat,majlis kahwin yang sederhana,majlis kahwin yang ringkas,majlis perkahwinan 1 Malaysia,majlis kahwin 2015,majlis kahwin 2013,majlis kahwin 2014,majlis perkahwinan 2013,majlis perkahwinan 2012,majlis perkahwinan 2014,tema majlis kahwin 2014,lagu majlis kahwin 2012,lagu majlis kahwin 2013.
perkahwinan 2 darjat,borang 2 perkahwinan,rahsia perkahwinan 2,persiapan perkahwinan 2 bulan,rahsia perkahwinan 2 suria,2 bulan sebelum perkahwinan,perkahwinan 3 jam,kek perkahwinan 3 tingkat,persiapan perkahwinan 3 bulan,perkahwinan ke 3 ustaz azhar idrus,perkahwinan kartini 3r,perkahwinan ke 3 ustaz azhar,persiapan perkahwinan 3 bulan sebelum,harga kek perkahwinan 3 tingkat,pakej perkahwinan 300 pax,perkahwinan 3 juta,kek perkahwinan 3 tingkat,3 bulan sebelum perkahwinan,persiapan perkahwinan 3 bulan,persiapan perkahwinan 3 bulan sebelum,perkahwinan 3 jam,nilai 3 perkahwinan,3 fasa perkahwinan,pantun perkahwinan 4 kerat,4 pilihan kos perkahwinan,pantun perkahwinan 4 kerat,4 hukum perkawinan dalam islam,4 hukum perkahwinan,perkahwinan 5 beradik serentak,perkahwinan 5 beradik,perkahwinan 5 tahun,perkahwinan 5 juta,5 perkahwinan pelik,5 perkahwinan termahal,katering perkahwinan 500 pax,kek perkahwinan 5 tingkat,pakej perkahwinan 500 pax,5 perkahwinan pelik,5 perkahwinan termahal,perkahwinan 5 beradik serentak,perkahwinan 5 beradik,perkahwinan 5 tahun.

Perkahwinan dalam islam,perkahwinan d raja,d' farhana ( galeri perkahwinan),pakej perkahwinan d ratu bridal,pakej perkahwinan d'saji,d.i.y perkahwinan,e-perkahwinan,perkahwinan e-one,e-butik perkahwinan,e-kad perkahwinan,butik perkahwinan e wan,majlis perkahwinan e-one,perkahwinan gantung,perkahwinan islam,perkahwinan ialah,perkahwinan itu indah,i luv islam perkahwinan,perkahwinan Melayu,perkahwinan mengikut islam,perkahwinan mengikut syariat islam,perkahwinan nabi muhammad,perkahwinan nabi dengan khadijah,perkahwinan orang Melayu,perkahwinan paling mahal di Malaysia,perkahwinan paling mewah di dunia,perkahwinan quotes,perkahwinan tradisional,perkahwinan termahal,t-shirt perkahwinan,perkahwinan vip,perkahwinan yang berkat,perkahwinan yang pelik,perkahwinan yang sederhana,d.i.y perkahwinan,a to z perkahwinan,perkahwinan 10 tahun,majlis perkahwinan 1 Malaysia,perkahwinan 1 Malaysia,kursus perkahwinan 1 Malaysia,kursus perkahwinan 1 hari,perkahwinan 2014,perkahwinan 2015,perkahwinan 2013,perkahwinan 2012,pakej perkahwinan 2013,cenderahati perkahwinan 2013,tema perkahwinan 2013,pakej perkahwinan 2014,pakej perkahwinan 2012,tema perkahwinan 2014,kek perkahwinan 2 tingkat,perkahwinan 2 pasangan.

 5 hukum perkahwinan,tingkatan 5 perkahwinan dalam islam,5 hukum perkahwinan menurut islam,5 hukum perkahwinan dalam islam,5 hikmah perkahwinan,persiapan perkahwinan 6 bulan sebelum,persiapan perkahwinan 6 bulan,persiapan perkahwinan 6 bulan sebelum,6 bulan sebelum perkahwinan,persiapan perkahwinan 6 bulan,bajet perkahwinan 8000,8 bulan sebelum perkawinan,perkahwinan 10 tahun,10 perkahwinan pelik di dunia,perkahwinan bajet 10k,bajet perkahwinan 10000,10 perkahwinan termahal,pakej perkahwinan 10k,selepas 10 tahun perkawinan,10 perkahwinan termahal,perkahwinan 10 tahun,10 bulan sebelum perkahwinan,perkahwinan artis,perkahwinan artis malaysia,perkahwinan artis malaysia 2014,perkahwinan anak naza group,perkahwinan berpurdah,perkahwinan brunei,perkahwinan berkah,perkahwinan best,perkahwinan baba nyonya,perkahwinan campur,gubahan hantaran perkahwinan coklat,majlis perkahwinan cara islam,perkahwinan diraja,perkahwinan islamik,perkahwinan islam,perkawinan idaman anak melayu,perkahwinan kaum melayu,perkahwinan kerabat diraja,perkahwinan kompang,perkawinan kuda,perkawinan kelabu,perkahwinan lawak,perkawinan lucu,perkahwinan muslimah,perkahwinan mengikut islam,perkahwinan orang melayu,perkahwinan paling sweet,perkawinan paling mewah di malaysia,perkahwinan pelik tapi menarik,perkahwinan polis,perkahwinan romantik,perkahwinan simple.

Tema majlis kahwin 2013,perkahwinan dalam islam,perkahwinan artis,perkahwinan artis malaysia 2014,perkahwinan dalam islam,perkahwinan artis,perkahwinan artis malaysia 2014,perkahwinan a rahman hasan,perkahwinan artis,perkahwinan artis malaysia 2014,perkahwinan artis malaysia termahal,gedung perkahwinan a to z,kedai perkahwinan a to z,pakej perkahwinan a to z,a to z perkahwinan,gedung perkahwinan a tu z,perkahwinan bajet rendahperkahwinan bajet,perkahwinan barat,perkahwinan baju istiadat polis,perkahwinan beramai-ramai,perkahwinan campur,perkahwinan cara islam,perkahwinan cik epal.

wedding wishes, wedding dress,wedding song,wedding planner,wedding gift,wedding, ringer,wedding,song list,wedding anniversary wishes,wedding anniversary,wedding anniversary wishes,wedding anniversary quotes,wedding anniversary gift,wedding anniversary ideas,a wedding invitation,a wedding invitation full movie,a wedding invitation movie,wedding band,wedding budget,wedding blog,wedding backdrop,wedding banner,wedding bouquet,wedding budget checklist,wedding background,wedding ceremony,wedding channel,wedding dress,wedding dash,wedding dress up games,wedding dress Malaysia,wedding door gift,wedding dress taeyang,wedding decoration,wedding dash games,wedding dress online,wedding dress piano sheet,

d wedding dreams,d wedding planner,d weddings real weddings,d weddings dubai,d weddings instagram,d weddings fall 2014,d wedding words,d wedding rings,d weddings advertising,
wedding expo 2015,wedding expo,wedding expo 2014,wedding expo 2015 malaysia,
wedding entrance songs,wedding emcee script,wedding expo malaysia 2014,wedding event,wedding expo mid valley,wedding essay,wedding love songs 2014,wedding live band Malaysia,wedding love quotes,l wedding cake,l wedding rings,l wedding favors,l wedding songs,wedding of the year,wedding of the year Malaysia,wedding online.

wedding organizer,wedding photography,wedding planner checklist,wedding photo,wedding photographer,wedding planner Malaysia,wedding photo booth,wedding photography packages,wedding props,wedding photographer Malaysia,wedding quotes for groom,wedding quotes pinterest,wedding quotes for bride and groom,wedding quotes for sister,wedding quotes in islam,wedding video,wedding vows sample,wedding venue,wedding videographer,wedding videography,v wedding band,v wedding rings,v wedding dress,wedding wishes,wedding wishes for friend,wedding wishes quotes,wedding website,wedding wishes card,
wedding wishes in Chinese,wedding wordswedding wishes wordswedding wishes messageswedding 2015,wedding 2014,wedding 2015 trend,wedding 2016,wedding 2 hand,wedding 2015 dresses,wedding 2015 colors,wedding 2015 ideas,wedding 21,wedding 2017,wedding video malaysia 2014,wedding dress english version,wedding dress piano.

wedding dress,wedding songs,wedding video,wedding video malaysia 2014,wedding dress english version,wedding dress taeyang lyrics,wedding dress piano,wedding proposal,wedding dance,wedding songs for walking down the aisle,wedding artis malaysia 2014,wedding album,wedding amira & syafiq,wedding artis,wedding actual day,wedding animation,wedding anniversary songs,wedding band malaysia,wedding bollywood songs,wedding dress piano,wedding dance,wedding dress dance,wedding dress dance version,wedding dance performance,wedding dingdong and marian,wedding dress live,d wedding dreams,wedding entrance songs for bride and groom,wedding entrance songs for bride and groom 2014,wedding entrance music,wedding flash mob malaysia,wedding flash mob surprise,wedding funny,wedding film,wedding gown,wedding games.

Wedding guest makeup,wedding hair,wedding hindi songs,wedding highlight,
wedding highlights 2014,wedding hairstyles for medium hair,wedding hair tutorials for long hair,wedding highlight malaysia,wedding hair tutorial,wedding hindi songs 2014,b & h wedding photography,wedding instrumental music,wedding invitation,wedding in malaysia,
wedding irma hasmie ibrahim & redza syah azmeer radzuan,wedding instrumental,
wedding indian malaysia 2014,wedding in the dream,wedding instrumental love songs,wedding indian dance,wedding jazz,wedding jazz songs,wedding organizer, event planner, event organizer.

event wishes, event dress,event song,event planner,event gift,event,ringer,event,song list,event anniversary wishes,event anniversary,event anniversary wishes,event anniversary quotes,event anniversary gift,event anniversary ideas,a event invitation,a event invitation full movie,a event invitation movie,event band,event budget,event blog,event backdrop,event banner,event bouquet,event budget checklist,event background,event ceremony,event channel,event dress,event dash,event dress up games,event dress Malaysia,event door gift,event dress taeyang,event decoration,event dash games,event dress online,event dress piano sheet,

d event dreams,d event planner,d events real events,d events dubai,d events instagram,d events fall 2014,d event words,d event rings,d events advertising,event expo 2015,event expo,event expo 2014,event expo 2015 malaysia,event entrance songs,event emcee script,event expo malaysia 2014,event event,event expo mid valley,event essay,event love songs 2014,event live band Malaysia,event love quotes,l event cake,l event rings,l event favors,l event songs,event of the year,event of the year Malaysia,event online.

event dress,event songs,event video,event video malaysia 2014,event dress english version,event dress taeyang lyrics,event dress piano,event proposal,event dance,event songs for walking down the aisle,event artis malaysia 2014,event album,event amira & syafiq,event artis,event actual day,event animation,event anniversary songs,event band malaysia,event bollywood songs,event dress piano,event dance,event dress dance,event dress dance version,event dance performance,event dingdong and marian,event dress live,d event dreams,event entrance songs for bride and groom,event entrance songs for bride and groom 2014.

Event entrance music,event flash mob malaysia,event flash mob surprise,event funny,event film,event gown,event games,event guest makeup,event hair,event hindi songs,event highlight,
event highlights 2014,event hairstyles for medium hair,event hair tutorials for long hair,event highlight malaysia,event hair tutorial,event hindi songs 2014,b & h event photography,event instrumental music,event invitation,event in malaysia, event irma hasmie ibrahim & redza syah azmeer radzuan,event instrumental, event indian malaysia 2014,event in the dream,event instrumental love songs,event indian dance,event jazz,event jazz songs,event organizer, event planner, event organizer

Live Band Multiracial 1Malaysia Show Hari Raya Sapura Kencana di Mandarin Oriental pada 12 Ogos 2014

Akhirnya saya peroleh rakaman video dengan rakaman bunyi yang agak baik semasa persembahan berlangsung di Mandarin Oriental. Terima Kasih Pak Bakar pengurus Jamilah Abu Bakar yang tolong rakam dan editkan.

Dalam persembahan kali ini agak banyak lagu yang kami mainkan. Terutamanya lagu hari raya, lagu tradisional melayu dan ada juga lagu Arab, Cina dan lain lain secara instrumental dan nyanyian oleh Jamilah Abu Bakar dan Roger. Kali ini pegawai dari Sapura Kencana iaitu En Nazim awal-awal lagi dah ingatkan supaya banyakkan lagu instrumental, tak mahu lagu English dan kurangkan juga lagu bahasa lain. Tiada masalah bagi kami. Senarai lagu yang boleh dimainkan bolehlah dikatakan beratus banyaknya. Skor lagu dalam simpanan saya pun ada lebih kurang 700 lagu dengan berbagai-bagai tajuk dan asal usulnya dari pop, tradisional, english, arab, hindi, tamil, Melayu, Cina, Perancis, jepun.. huh... tak larat nak tulis.. hehehe

Haa.. seperti dijanjikan pada posting blog lepas, kat bawah ni saya letak video persembahan kami semasa rumah terbuka hari raya Sapura Kencana di Mandarin Oriental pada 12 Ogos lepas. Saya beritahu awal-awal ya.. panjang senarainya di bawah.. boleh pilih lagu-lagunya...Semoga terhibur...




Sila KLIK SINI Untuk melihat penerangan ringkas Pakej Persembahan Live Band dan Kebudayaan yang kami tawarkan.

Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Bahizal Abu Bakar

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi

Persembahan Live Band Multicultural 1Malaysia Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Sapura Kenchana 2014

Semalam dan hari ini (12-13 Ogos 2014) kami telah dijemput oleh Sapura Kencana untuk mengadakan persembahan di Jamuan Rumah Terbuka Hari Raya yang mereka anjurkan. Fuh... meriah sungguh. Seperti tahun lepas juga kami membuat persembahan lagu lagu variasi dari lagu hari raya dan juga lagu lagu antarabangsa. Dari lagu Melayu English Jepun Mandarin Hindustan Arab dan sudah tentu lagu tradisional Melayu asli dan ghazal. 




Penyanyi kami yang digelar roger dan Jamilah memang merupakan antara penyanyi muda yang sudah mula dikenali oleh peminat muzik tradisional terutamanya lagu tradisional asli dan juga keroncong. Kelebihan roger adalah beliau boleh menyanyi sambil bermain alat muzik gambus. Beliau mewakili orang muda manakala seorang lagi yang veteran iaitu abang Norehan Saif juga adalah seorang penyanyi asli serta pemain alat muzik gambus yang sangat disegani di sekitar Kuala Lumpur ini. Tetapi kali ini  abang Norehan terlibat di persembahan ghazal di Lembaga Lebuhraya Malaysia pula.




Kami diminta membuat persembahan selama 4 jam iaitu dari jam 4petang hingga 8 malam. bermain sebanyak 4 set setiap satunya 30 minit.

Agak terharu apabila melihat sekumpulan anak-anak yatim juga dijemput di dalam majlis ini. Terima Kasih Sapura Kenchana kerana sentiasa tidak lupa kepada golongan yang memerlukan.


Sapura Kencana merupakan salah satu syarikat yang pernah mengundang kami membuat persembahan. Tahun lepas juga Sapura Kencana menjemput kami mengadakan persembahan band 1Malaysia ini. Mungkin kerana sudah tertarik dengan keunikan kumpulan 1Malaysia kami yang terdiri daripada alatan muzik tradisional berbilang kaum Malaysia, mereka menjemput kami sekali lagi. Tetapi pada tahun ini kami diminta untuk mengadakan persembahan dalam 2hari iaitu pada 12 - 13 Ogos 2014. Untuk jamuan kakitangan dan juga jemputan kepada pelanggan Sapura Kencana.





Bagaimanapun makanan yang disediakan memang sedap. Setiap kali kami berehat. Dapatlah berpeluang merasa makanan di Mandarin Oriental ini. selepas 2 hari memang bertambahlah berat kami nanti.. hehehe..





Bagaimana pun terima kasih Sapura Kenchana kerana menjemput kami untuk mengadakan persembahan sekali lagi pada tahun ini. Terima Kasih daun keladi.. kalau boleh tiap tiap tahun jemputlah kami.




Nak masukkan video dalam youtube channel kami tapi belum siap edit. Mungkin minggu depan saya upload persembahan kami.


Sila KLIK SINI Untuk melihat penerangan ringkas Pakej Persembahan Live Band dan Kebudayaan yang kami tawarkan.

Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Bahizal Abu Bakar

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi
Youtube : www.youtube.com/user/AnnjungTradisiTradisi

PERSEMBAHAN MUZIK LIVE BAND GHAZAL DI RUMAH TERBUKA HARI RAYA 2014



Sebelum tibanya hari raya, beberapa syarikat telah memberikan pengesahan kepada kumpulan kami untuk megadakan persembahan kesenian di Majlis Rumah Terbuka yang mereka anjurkan. Pada waktu itu tragedi MH17 pula sedang hangat dikatakan. Setelah hari raya berlalu, nampaknya demi menghormati tragedi yang telah berlaku terutama kepada ahli keluarga MH17, beberapa syarikat yang sebelum ini telah memberi pengesahan (4 semuanya) telah membatalkan khidmat kami kerana acara yang dianjurkan telah ditukar kepada Majlis Tahlil. Justeru kami menghormati keputusan syarikat ini.

Bagaimanapun ada juga syarikat yang tetap meneruskan majlis jamuan hari raya. Terutama syarikat yang mempunyai banyak pelanggan dari seluruh dunia. Alhamdulillah rezeki kami masih ada. Terima Kasih kepada semua syarikat dan jabatan kerajaan yang mempercayai kebolehan kami. Dengan kebolehan yang ada kami akan cuba membantu memeriahkan acara yang dianjurkan dengan cara yang paling sesuai terutama mengenangkan tragedi MH17 yang mana semua rakyat Malaysia masih bersedih. kami akan menghadkan persembahan hanya dengan cara yang sangat santai cukup sekadar menjadi halwa telinga serta dengan lagu-lagu yang lembut perasaannya.

Esok 11hb Ogos kami akan mengadakan persembahan di Daya Bumi seterusnya 12,13, 17 dan 19hb ogos yang mana Kumpulan Muzik Multiracial 1Malaysia dan ghazal akan membantu mempersembahkan muzik halwa telinga yang merdu untuk para tetamu. Selain daripada tarikh tersebut kumpulan Kesenian Anjung Tradisi belum menerima pengesahan dari mana-mana Organisasi walaupun boleh dikatakan banyak sebutharga telah dihantar pada setiap tarikh dalam bulan Syawal. Oleh itu kami masih boleh menerima tempahan dari mana-mana syarikat atau badan kerajaan. Siapa cepat memberikan komitmen kepada kami. kami akan utamakan persembahan itu dulu.


Sekiranya ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kumpulan kami sama ada Kumpulan Ghazal, Kumpulan muzik Multiracial 1Malaysia, Kumpulan muzik unplugged, Gamelan, Kumpulan Tarian, Kumpulan Tarian kanak-kanak yang boleh menari berbagai tarian tradisional dan antarabangsa seperti zapin joget dan hindustan, boleh menghubungi saya seperti maklumat di bawah.

Boleh juga melawat laman youtube channel kami untuk melihat rakaman persembahan kami sebelum ini.

Sila KLIK SINI Untuk melihat penerangan ringkas Pakej Persembahan Live Band dan Kebudayaan yang kami tawarkan.

Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Bahizal Abu Bakar

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi
Youtube : www.youtube.com/user/AnnjungTradisiTradisi

PERSEMBAHAN LIVE BAND TRADISIONAL GHAZAL / ASLI SEMASA MAJLIS PERKAHWINAN DUA PENGANTIN SERENTAK IAITU FARID DAN ALIAH SERTA HAFIZ DAN FAZIRA BERTEMPAT DI DEWAN UTAMA IPK SHAH ALAM PADA 29 DISEMBER 2018

Persembahan live band tradisional ghazal ini berlangsung semasa semasa majlis perkahwinan farid dan aliah serta hafiz dan fazira bertempat...