Persembahan Kumpulan Ghazal di Malis Perkahwinan Puan Hakimah Saiful Bukhari pada 7 Jun 2015Pada 7 Jun 2015 yang lalu kumpulan Ghazal Anjung Tradisi tellah dijemput untuk menghibiurkan tetamu dalam Malis Perkahwinan Puan Hakimah Saiful Bukhari di Rawang Selangor, Saya rasa beliau antara pelanggan kami yang paling awal membuat tempahan dengan membayar deposit iaitu selama 9 bulan sebelum acara berlangsung. Terima kasih kerana mempercajayai kami.Sebenarnya tarikh majlis perkahwinan beliau ini pada bulan Feb tetapi ditangguhkan atas sebab yang tak dapat dielakkan. Walaupun kami menerima deposit hanya untuk tarikh yang dijanjikan. Tetapi kami tetap juga akan menunggu tarikh baru untuk majlis ini. Biasanya deposit akan hangus sekiranya sesuatu pembatalan dilakukan tetapi kami tidak buat begitu. Kami akan tetap dengan perjanjian sehingga persembahan selesai.

Persembahan kali ini diselaraskan oleh pembantu saya Fatin.

Berikut antara beberapa gambar lagi yang diambil semasa acara berlangsung.


Beikut pula antara video yang sempat diambil oleh Fatin.
Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Syaratul Ain

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Persembahan Live Band Jazz Instrumental bersempena majlis pertunangan di Dobletree Hilton KL pada 8 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ...