PERKAHWINAN PAKEJ TARIAN KESENIAN DAN LIVE BAND WEDDING DI MELAKA

Kebelakangan ini agak banyak permintaan dari Melaka untuk kami mengadakan persembahan sama ada Tarian mahu pun Muzik. Saya rasa ini adalah disebabkan oleh melaka yang telah berkembang dengan pesat dan menyebabkan permintaan terhadap kesenian tradisional bertambah banyak. Kebiasaannya saya menolak kerana memikirkan jarak yang akak jauh iaitu 3 jam perjalanan dan perlu memikirkan hal logistik untuk bermalam di Melaka sekiranya persembahan berlangsung pada malam hari.

Selepas persembahan di KLCC semalam saya mengambil kesempatan untuk berbincang dengan rakan rakan saya sama ada selepas ini boleh atau tidak kami mengadakan persembahan kesenian di Melaka sama ada untuk majlis perkahwinan, acara rasmi syarikat atau di pusat membeli belah (Shopping Mall). Setelah mengambil kira semua faktor akhirnya kami sama-sama bersetuju untuk mengadakan persembahan di melaka sekiranya ada permintaan. Cuma kami akan menambah sedikit bayaran untuk menanggung kos pengangkutan (2 kereta) dan penginapan yang murah di sekitar Melaka.

Sekiranya selepas ini di Melaka ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kami boleh hubungi saya. Khidmat yang kami tawarkan ialah:


GHAZAL
Maksima 3 set (maksima 45 minit  setiap set)TARIAN TRADISIONAL
maksima 3 Tarian (1 tarian maksima j/masa 5 minit)
4 hingga 8 PenariENSEMBEL  UNPLUGGED
Maksima 3 set (maksima 45 minit  setiap set)

Sila KLIK SINI Untuk melihat penerangan ringkas Pakej Persembahan Live Band dan Kebudayaan yang kami tawarkan.

Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Bahizal Abu Bakar

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Persembahan Live Band Jazz Instrumental bersempena majlis pertunangan di Dobletree Hilton KL pada 8 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ...