PAKEJ PERSEMBAHAN MUZIK TRADISIONAL GHAZAL / ASLI BERSEMPENA MAJLIS PERKAHWINAN PENGIRAN SERI AQEELAH DAN ABDUL HADI BERTEMPAT DI TAMAN SERI ALAM BANDAR SERI BENGAWAN BRUNEI PADA 27 OGOS 2017

Pada 27 Ogos 2017 pula, kumpulan ghazal / asli anjung tradisi telah diberi kepercayaan untuk menghiburkan tetamu semasa majlis perkahwinan Pengiran Seri Aqeelah dan Abdul Hadi bertempat di Taman Seri Alam, Bandar Seri Bengawan Brunei. Saya telah dihubungi oleh bapa pengantin perempuan iaitu Pengiran Saufrey sejak 3 minggu sebelum acara. 

Seterusnya kami telah membuat pertemuan sebanyak 3 kali di Kuala Lumpur bagi membincangkan perjalanan kumpulan kami dari hal penerbangan, tempat tinggal dan lagu lagu yang akan dimainkan. Kami berada di Brunei selama 4 hari iaitu 25 Ogos 17 penerbangan ke Brunei, 26 persediaan, 27hb persediaan dan 28 hb penerbangan balik ke kuala Lumpur. Seramai 9 orang diperlukan untuk sesi persembahan  kali ini. Iaitu 5 pemuzik, 2 penyanyi dan 2 pengurusan (pengurus dan krew alat muzik). 

Setiap ahli kumpulan telah diberikan excess luggage penerbangan sebanyak 30kg setiap orang bagi membawa alatan muzik. Kali ini, penyanyi yang dijemput untuk bersama kami ialah Azizzul Haqim (Juara kategori tradisi rancangan realiti 3 juara TV3) dan Iqqa Ahmad iaitu seorang penyanyi muda lagu-lagu tradisional. Terima Kasih diucapkan kepada Pengiran Saufrey sekeluarga atas layanan baik yang diberikan sepanjang kami berada di Brunei kali ini. Berikut beberapa gambar dan video yang sempat di ambil semasa acara berlangsung.Sekiranya ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kumpulan kami untuk persembahan untuk majlis perkahwinan, acara korporat, makan malam, majlis pelancaran dan  Hari Raya Aidilfitri sama ada Kumpulan Ghazal, Kumpulan muzik Multiracial 1Malaysia, Kumpulan muzik unplugged, Gamelan, Kumpulan Tarian, Kumpulan Tarian kanak-kanak yang boleh menari berbagai tarian tradisional dan antarabangsa seperti zapin joget dan hindustan, boleh menghubungi saya seperti maklumat di bawah.
Terima Kasih kerana memberi sokongan.

Pengurus Anjung Tradisi
Whatsapp: 0132674462
emel: AnjungTradisi@gmail.com
www.GhazalPerkahwinan.com
Blog: www.anjungtradisi.blogspot.com
facebook: www.facebook.com/anjungtradisi

Persembahan Live Band Jazz Instrumental bersempena majlis pertunangan di Dobletree Hilton KL pada 8 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ...