PERSEMBAHAN TARIAN DATUN JULUD SARAWAK SEMASA MAJLIS PERKAHWINAN KAPTEN ASYRAF DAN SAFIKA BERTEMPAT DI DEWAN PERTUBUHAN PELADANG KOTA BHARU PADA 1 MEI 2016

Pada 1 Mei yang lalu kumpulan tarian kesenian Anjung Tradisi telah diberi kepercayaan untuk mengadakan persembahan tarian Datun Julud bersama pemuzik sape live bersempena Majlis perkahwinan kapten Asyraf dan Safika bertempat di dewan pertubuhan peladang Kota Bharu Kelantan. Kami membuat persembahan semasa sambutan pengantin dan semasa pembukaan majlis. Rasanya bagi jemputan Kapten Asyraf ini merupakan kali pertama warga Kelantan dapat menyaksikan secara langsung  tarian Datun Julud dari Serawak di sini. Majlis perkahwinan ini juga berlangsung dengan penuh istiadat ketenteraan dengan persembahan muzik bagpipe semasa sambutan pengantin dan iringan tentera berpedang. Kami ingin mengucapkan syabas dan tahniah kepada Kapten Asyraf kerana bersetuju dengan persembahan begini di negeri kelantan. kami tiba sehari awal bagi persediaan majlis ini. Terima kasih kerana meberi kepercayaan kepada kami. Berikut beberapa gambar yang sempat diambil semasa acara berlangsung.


Berikut pula rkaman video semasa persembahan berlangsung,Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan mode n dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Syaratul Ain
Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com


Persembahan Live Band Jazz Instrumental bersempena majlis pertunangan di Dobletree Hilton KL pada 8 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ...