TARIAN KANAK KANAK SEMASA PAKEJ MAJLIS PERKAHWINAN CHRIS DAN ALISHA BERTEMPAT DI HOTEL ISTANA PADA 31 OKT 2015


Pada 31 Okt yang lalu penari kanak kanak njung tradisi telah dijemput untuk mengadakan persembahan bersempena majlis resepsi perkahwinan Alisha dan Chris bertempat di Hotel Istana. Seminggu sebelum acara berlangsung saya dihubungi oleh En Winder Haqiem (wedding planner) daripada syarikat www.chentaweddings.com bagi menyediakan 4 tarian kanak kanak dalam acara ini. Selang 2 hari selepas itu, En Winder telah mengesahkan penglibatan kami dengan membayar deposit booking. Bagi sesiapa yang berminat menggunakan khidmat wedding planner. boleh menghubungi beliau di laman web tertera. Saya lihat aturcara yang beliau aturkan ringkas tetapi bermakna dan hiasan yang dilakukan juga sesuai dengan tema yang dipilih.

Pada hari persembahan saya dan semua yang terlibat tiba pada jam 4 petang. Setelah selesai sesi latihan penuh acara. Tuan rumah telah menyediakan makan malam kepada kami terlebih dahulu sementara acara bermula. Makanan yang disediakan oleh Hotel Istana http://www.hotelistana.com.my/ memang sedap. Alhamdulillah. 

Beikut beberapa gambar yang telah diambil oleh pembantu saya fatin ..


Berikut beberapa video yang sempat diambil semasa acara berlangsung.Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan moden dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Syaratul Ain

Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com
Blog : www.anjungtradisi.blogspot.com
Facebook : www.facebook.com/anjungtradisi
Twitter : www.twitter.com/anjungtradisi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Persembahan Tarian dan Ghazal Lagu Hari Raya bersempena majlis hari raya MIDF bertempat di Menara Kuala Lumpur pada 17 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kumpulan kami un...