PERSEMBAHAN LIVE BAND DAN GHAZAL DI MAJLIS PERKAHWINAN DR.EMYLIA DAN DR. SAIFULDIN DI KLANA RESORT SEREMBAN PADA 16 APRIL 2016


Semalam kumpulan Live band dan Ghazal Anjung Tradisi telah diberi kepercayaan untuk menghiburkan tetamu di majlis perkahwinan Dr Emylia dan Dr Saifuldin bertempat di Klana Resort Seremban.

Kumpulan kami telah dihubungi oleh ibu pengantin perempuan iaitu puan Shahrul Bahriah pada Okt 2015 lagi. Yang mana satu perjumpaan telah dilakukan di Klana Resort bagi membincangkan persembahan yang bersesuaian dengan majlis ini. Pada mulanya puan Shahrul Bahriah dan suami inginkan ghazal dan keroncong sahaja tetapi pengantin perempuan pula inginkan live band. Oleh kerana agak sukar untuk membuat kata putus akhirnya saya memberikan idea bahawa pemuzik kumpulan kami boleh membuat persembahan keduanya sekali. Cuma alat muziknya nanti akan berbeza contohnya pemain keyboard kami juga akan mainkan akordian (tradisional) dan violin juga boleh bermain ghazal, keroncong dan lagu pop live band. Akhirnya keluarga pengantin bersetuju dengan cadangan saya ini. keluarga pengantin juga meminta saya untuk mendapatkan Jamilah Abu Bakar (Puteri keroncong Malaysia) untuk terlibat sama dalam acara ini. Saya juga telah menjelaskan bahawa bayaran untuk menjemput Jamilah Abu Bakar akan berbeza daripada kumpulan muzik kami dan perkara ini juga telah dipersetujui oleh keluarga pengantin.

Semalam telah berlangsung dengan jayanya persembahan ini dan menurut puan shahrul, keluarga pengantin berpuas hati dengan persembahan kami. Selamat pengantin baru Dr Emylia dan Dr Saifuldin dan tahniah kami ucapkan. Berikut gambar yang sempat diambil semasa acara majlis perkahwinan berlangsung.


Berikut pula beberapa video yang sempat di ambil....


Kumpulan kesenian Anjung Tradisi ditubuhkan pada tahun 1999 dengan 8 orang ahli sepenuh masa. Sejak itu kerap mengadakan persembahan kesenian muzik dan tarian di sekitar Lembah Kelang bagi memeriahkan majlis perkahwinan, Acara rasmi, makan malam, majlis berbuka puasa, Rumah Terbuka Hari raya dan persembahan di restoran dan hotel terkemuka untuk jabatan kerajaan, syarikat multinasional dan berbagai acara yang dianjurkan oleh organisasi tempatan dan antarabangsa. Antara syarikat dan badan yang pernah menggunakan khidmat anjung tradisi ialah Sapura Kencana, Petronas Dagangan, Prudential, MHDC, MAMPU, Kementerian Kesihatan Malaysia, Lembaga Lebuh raya Malaysia dan banyak lagi.

Sila KLIK SINI untuk lihat Pakej Persembahan Tarian Kami.

Kini kumpulan ini terdiri daripada 10 ahli muzik tradisional dan moden tetap dan 15 ahli muzik jemputan (Ghazal, Gamelan, Caklempong, Keroncong, Band Kombo, Band Unplugged, Kompang, Percussion 1 Malaysia dan Band Multiracial 1Malaysia). Manakala untuk tarian pula terdiri daripada 2 Koreografer, 20 penari dewasa sepenuh masa dan 10 penari kanak-kanak. Ahli kumpulan ini berkeupayaan untuk membuat persembahan tradisional dan mode n dalam berbagai genre dan repertoire persembahan tempatan dan antarabangsa. Ahli muzik dan penari Anjung Tradisi merupakan penggiat yang terlatih dan profesional serta majoritinya mempunyai kelulusan ijazah seni muzik dan tari daripada IPTA dan IPTS.


Sila KLIK SINI untuk lihat Senarai Pakej Live Band Kami.

Antara kejayaan terbesar ahli kumpulan Anjung Tradisi ini apabila pernah memenangi beberapa pingat emas di World Championship Of Performing Arts di Hollywood Los Angeles pada Julai 2008. Kini kumpulan ini sudah mula mengorak langkah menerima tempahan persembahan kesenian di luar Lembah Kelang pula seperti di Seremban, Melaka, Johor, Kuantan dan Ipoh.

Khidmat kumpulan kesenian Anjung Tradisi ini boleh diperoleh dengan cara berikut.

Syaratul Ain
Pengurus
Kumpulan Kesenian Anjung Tradisi
Whatsapp : 0132674462
E-mel : AnjungTradisi@gmail.com


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Persembahan Tarian dan Ghazal Lagu Hari Raya bersempena majlis hari raya MIDF bertempat di Menara Kuala Lumpur pada 17 Mei 2022

SUBSCRIBE VIDEO YOUTUBE CHANNEL KAMI Whatsapp Kami: Klik  0132674462  Sekiranya ada yang berminat untuk menggunakan khidmat kumpulan kami un...